Zelený salát s jablky, pancettou a krutony
|Ingredience
- 100 g rukoly
- 1 římský salát
- 100 g polníčku
- 1 salát lolo biondo
- 1 velké zelené nebo žluté jablko
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 g pancetty, nakrájené na plátky
- 1 malá bageta, nakrájená na plátky či kostky
NA ZÁLIVKU
- 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 3 lžíce jablečného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 5 lžic panenského olivového oleje
- sůl a čerstvě drcený pepř
Postup přípravy
1 V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Omyjte a osušte listy salátů a listy římského salátu překrojte a vše dejte do mísy. Jablko rozpulte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na tenké plátky a promíchejte s citronovou šťávou.
2 Plátky slaniny překrojte, opečte v pánvi dokřupava a opečené plátky vyjměte a odložte stranou. Ve výpeku ze slaniny opečte dokřupava nakrájenou bagetu. K salátu přidejte jablka, slaninu, krutony a vše lehce prohoďte. Podávejte zakápnuté zálivkou.