Zelený salát s jablky, pancettou a krutony

Ingredience

  • 100 g rukoly
  • 1 římský salát
  • 100 g polníčku
  • 1 salát lolo biondo
  • 1 velké zelené nebo žluté jablko
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g pancetty, nakrájené na plátky
  • 1 malá bageta, nakrájená na plátky či kostky

NA ZÁLIVKU

  • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 5 lžic panenského olivového oleje
  • sůl a čerstvě drcený pepř

Postup přípravy

1 V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Omyjte a osušte listy salátů a listy římského salátu překrojte a vše dejte do mísy. Jablko rozpulte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na tenké plátky a promíchejte s citronovou šťávou.

2 Plátky slaniny překrojte, opečte v pánvi dokřupava a opečené plátky vyjměte a odložte stranou. Ve výpeku ze slaniny opečte dokřupava nakrájenou bagetu. K salátu přidejte jablka, slaninu, krutony a vše lehce prohoďte. Podávejte zakápnuté zálivkou.

Add a Comment