Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony

Ingredience

  • rozdrcený stroužek česneku
  • 2 lžic olivového oleje
  • Malou ciabattu či chlebánek
  • uvařte 2 pošírovaná vejce
  • menší hlávku římského nebo ledového salátu
  • Italský dresink Hellman’s
  • plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda

 

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. 1 rozdrcený stroužek česneku naložte do 2 lžic olivového oleje na tak dlouho, jak jen můžete. Malou ciabattu či chlebánek natrhejte na menší kousky a promíchejte s česnekovým olejem. Vložte do trouby a opékejte 10 až 15 minut. Mezitím uvařte 2 pošírovaná vejce. Menší hlávku římského nebo ledového salátu natrhejte na kousky a promíchejte s hotovou salátovou zálivkou (třeba Italský dresink Hellman’s, běžně k dostání okolo 30 Kč). Pak vmíchejte krutony, plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda a rozdělte na dva talíře. Na každou porci salátu položte pošírované vejce a zakápněte ještě trochou zálivky.

Add a Comment