KACHNÍ RAGŮ S BRAMBOROU KAŠÍ

INGREDIENCE

  • 2 lžíce kachního sádla či olivového oleje
  • 2 menší mrkve, nakrájené na kostičky
  • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 2x 400g konzerva krájených rajčat
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 400–500 g pečeného kachního masa
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • hrst nahrubo nasekané hladkolisté petrželky
  • bramborová kaše k podávání

POSTUP PŘÍPRAVY

Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte kachní sádlo nebo olej a přidejte mrkev, celer, cibuli, česnek a rozmarýn. Opékejte asi 5 minut, až zelenina změkne.  Zalijte vínem a vařte 3 minuty. Pak přidejte rajčata, bobkový list, špetku muškátového oříšku a kachní maso rozdělené na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a přiklopené dejte do trouby. Duste 35–45 minut, až ragú zhoustne a chuť omáčky se zintenzivní. Vyjměte z trouby, osolte a opepřete a vmíchejte petrželku. Podávejte s bramborovou kaší.

Add a Comment