STAROČESKÉ PERNÍČKY
|INGREDIENCE
- 2 vajíčka,
- 2 žloutky,
- 150 g cukru moučka,
- 180 g medu,
- 80 g másla (Hery),
- 600 g hladké mouky,
- 1 kypříci prášek do perníku,
- 1 čajová lžička sody bicarbony
POSTUP PŘÍPRAVY
Vajíčka umícháme s cukrem, přidáme mírně rozpuštěný med s másle, vše řádně umícháme. Nakonec přisypeme mouku s pr. do perníku a sodu. Věše řádně propracujeme (nejlépe rukama) a necháme v chladne
asi 24 hod. odpočinout. Druhý den z rozváleného těsta vykrajujeme
perníky a naplechu potíráme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě na 180 do mírného zhnědnutí tak 3 – 5 minut. Zdobíme na druhý den klasickou polevou, nebo dle přání.