NAKLÁDANÉ KUŘE
|INGREDIENCE
- 200 g soli,
- 100 cukru,
- 2 – 3 snítky tymiánu,
- 1 kuře,
- 2 silné plátky másla,
POSTUP PŘÍPRAVY
Sůl a cukr dejte do mísy nebo většího hrnce, zalijte 1 litrem vroucí vody, rozmíchejte, aby se cukr a sůl rozpustily, a nechte úplně vychladnout.
Pak do nálevu vložte kuře a zalijte ho dalšími 2 litry vody, aby bylo úplně ponořené. Nechte v lednici přes noc odležet.
Kuře vyjměte z nálevu a nechte ho 2 hodiny při pokojové teplotě. Předehřejte troubu na 190 °C. Kuře vložte do pekáčku prsíčky nahoru, položte na ně plátky másla, tymián a trochu ho podlijte vodou.
Pečte asi 1,5 hodiny dozlatova, průběžně ho přelévejte výpečkem.
Upečené kuře nechte po vytažení z trouby 15 minut odpočívat, pak ho naporcujte a podávejte, s čím máte rádi. Například s bramborovou kaší.