ŠŤAVNATÉ PEČENÉ KUŘE NA ZELENINĚ

INGREDIENCE

  •  2 – 3 cibule,
  • 5 velkých mrkví,
  • 3 kořeny petržele,
  • 1 celer,
  • 6-10 porcí kuřecího masa,
  • 5-6 ks bobkového listu,
  • 5 stroužků prolisovaného česneku,
  • sůl, pepř, koření na kuře,
  • provensálské koření,
  • 1 malý rajský protlak- ředěný s vodou a 1 lžící ostrého kečupu,
  • olej,

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekáče dáme trochu oleje. Dno pokryjeme cibulí na plátky a nebo na slabá kolečka. Přidáme nakrájenou zeleninu. Na zeleninu položíme rozporcované a okořeněné kuře. Kuře potřeme i prolisovaným česnekem. Vhodíme bobkové listy,
podlijeme kečupem a posypeme provensálským kořením. Na vrch pekáče dáme alobal a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu. Občas kuře podléváme šťávou z pekáče a ke konci vyndáme alobal a zapečeme dozlatova.

 

20160731_093002 20160731_093009

Add a Comment