KOTLETY S BAZALKOVÝM ZELÍM DLE POHLERICHA

INGREDIENCE

  • 3-4 vepřové kotlety,
  • rozmarýn,
  • olivový olej,
  • sůl, pepř,
  • 1 menší bíle zelí,
  • máslo,
  • PESTO:
  • 4 stroužky česneku,
  • 20 lístku bazalky,
  • 1 šálek strouhaného parmazánu,
  • sůl, pepř,
  • olivový olej,

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky, pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.
Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme – musí zůstat křehké.

Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmazán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej, aby nám vznikla hustší kaše. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Kotletky vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.

Na talíř naservírujeme krásně zelené zelí a na něj položíme kotletku.

20161002_122503

Add a Comment