JOGURTOVÉ KUŘECÍ ŘÍZKY

INGREDIENCE

  • 1 kg kuřecích prs nebo stehen,
  • 200 g strouhaného sýra,
  • 200 g strouhanky,
  • 150 g másla,
  • NA MARINÁDU:
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 lžíce hořčice,
  • 4 stroužky česneku,
  • 2 vejce,
  • šťáva z půlky citrónu,
  • pepř, sůl,

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si umyjeme a řežeme na řízky, podle potřeby jemně naklepeme a napacujeme do marinády, kterou jsme si připravili smícháním všech surovin. Necháme je tam min. dvě hodiny, nejlépe přes noc. Plech si vyložíme papírem na pečení a naskládáme řízky, které vybíráme z marinády (tak aby na nich marinády zůstalo co nejvíce) a obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem. Na každý řízek položíme plátek másla a dáme péct do trouby vyhřáté tak na 180 stupňů. Pečeme cca 45 min a v polovině pečení řízky otočíme. Podáváme s bramborami na různý způsob. Dobrou chuť!

20161019_181250

Add a Comment