VEPŘOVÁ ROLÁDA PLNĚNÁ ŽAMPIONOVOU FAŠÍ
|INGREDIENCE
- vepřová pečene,
- žampiony,
- vývar,
- sůl. pepr,
- máslo,
- dijonská hořčice,
- šunka,
- tymián,
POSTUP PŘÍPRAVY
300 g žampionů rozmixujte v mixéru na drť. Na pánvi rozehřejte máslo a na něm orestujte rozmixované žampiony.
Osolte je a opepřete, přidejte lístky tymiánu a restujte, dokud se z hub nevyvaří voda. Potom do směsi přidejte dvě velké lžíce dijonské hořčice. Vepřovou pečeni rozřízněte na plát a lehce naklepejte. Maso osolte a poklaďte na něj plátky schwardsvaldské šunky. Na šunku rozetřete žampionovou směs a maso ztočte do rolády. Povrch rolády posypte čerstvým pepřem. Zabalte ji do alobalu a pořádně utáhněte. Balíček dejte do pekáčku, podlijte ho vodou a pečte na 200 stupňů asi 45 minut. Potom maso vybalte a pečte ještě dozlatova. Podle potřeby přilijte vodu a maso průběžně přelívejte výpekem.