SMETANOVÉ ŘÍZSKY S PÓRKEM

INGREDIENCE

  • 1/2 kg kuřecích stehenních řízků (prsních),
  • 1 větší pórek,
  • 2 stroužky česneku,
  • asi 1,5 kg brambor,
  • 1 smetana ke šlehání,
  • 100–150g strouhaného sýra,
  • sůl, 

POSTUP PŘÍPRAVY

Zapékací mísu si vymažeme nejlépe máslem a na dno naskládáme omyté a osolené kuřecí řízky. Celé je zasypeme pórkem, který jsme si nakrájeli na kolečka a česnekem nakrájený nadrobno. Nakonec nandáme nakrájené posolené brambory a vše zalijeme smetanou. Dáme péct na 220C. Pokud nemáme mísu s poklicí, na začátku přikryjeme alobalem. Ke konci pečení zasypeme sýrem a dopečeme bez poklice (alobalu).

20161115_155440

Add a Comment