Ražničí

brambory

  • 150 g slanina
  • 3 ks cibule kuchyňská
  • 4 ks rajčata
  • 4 ks paprika zelená
  • 800 g vepřová kýta

NA PEKÁČ

  • 1 polévková lžíce olej

PODLE CHUTI

  • sůl
  • pepř černý mletý

 

Dobře odleželé maso umyjte a pokrájejte na hrubší řízky.
Maso naklepejte a potom z nich nakrájejte kousky dlouhé a široké asi 3-4cm.
Slaninu pokrájejte na velké tenké plátky jako je velikost masa.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Rajčata omyjte a nakrájete na tenčí kolečka.
Umyté brambory nakrájejte na hrubší kolečka.
Zelenou papriku omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na čtverečky.
Na kovovou jehlici střídavě napichujte připravené kousky.
Pekáč dobře vymaštěte, troubu předehřejte.
Maso dejte na pekáč, osolte, opepřete, trochu pokapte olejem a podlijte malým množstvím vody.
V troubě pomalu pečte asi 20 minut, jednou opatrně obraťte a dopečte i z druhé strany.
Maso na rožni je chutnější, když ho naklepete a na několik dní naložíte do hrnce a vrstvíte spolu s cibulí, solí a pepřem.
Před dopečením naloženou cibuli odstraňte a nahraďte ji čerstvou.

Nejchutnější ražničí je grilované, během grilování ho potírejte rozpuštěným sádlem nebo olejem.

Ražničí

Add a Comment