HOVĚZÍ KOSTKY NA VÍNĚ SE ZELENINOU

INGREDIENCE

  • asi 500 g hovězího plecka,
  • plechovka hrášku (použila jsem mražený),
  • plechovka mrkviček,
  • 3 cibule,
  • 200 ml červeného vína,
  • těstoviny,
  • lžíce protlaku,
  • 2 stroužky česneku,

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme promáčknutý česnek a smažíme dozlatova. Vložíme větší kusy masa, osolíme, opepříme a restujeme maso ze všech stran. Pak maso podlijeme vínem, vložíme protlak, promícháme a necháme zredukovat. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Pak zahustíme a přidáme plechovky zeleniny. Krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami.

 

Add a Comment