CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY S BALKÁNSKÝM SÝREM

INGREDIENCE

  • červená řepa,
  • balkánský sýr,
  • olivový olej,
  • sůl,
  • pepř,
  • rukola,
  • citronová šťáva,

POSTUP PŘÍPRAVY

Carpaccio je ten nejluxusnější předkrm, jaký se mi za poslední dobu podařil a jeho předností je, že je úplně primitivní 🙂 Potřebujete pouze červené řepy (přibližně malá řepa na osobu), balkánský sýr, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř, popřípadě citronovou šťávu a rukolu na ozdobení. Je však třeba počítat s dlouhým časem pečení řepy. Ta se musí omýt, pečlivě zabalit do alobalu (můžeme už nyní trochu zakapat olejem) a péct v troubě na 180°C asi hodinu, někdy i více, dokud řepou neprojde snadno špejle. Pak necháme řepu vychladnout, oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka, rozložíme po talíři, osolíme, opepříme, zalijeme trochou oleje a balzamika (citronové šťávy), navrch nadrobíme sýr a ozdobíme rukolou. Tradá a je hotovo ať chutná.

 

Add a Comment