CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY S BALKÁNSKÝM SÝREM
|INGREDIENCE
- červená řepa,
- balkánský sýr,
- olivový olej,
- sůl,
- pepř,
- rukola,
- citronová šťáva,
POSTUP PŘÍPRAVY
Carpaccio je ten nejluxusnější předkrm, jaký se mi za poslední dobu podařil a jeho předností je, že je úplně primitivní 🙂 Potřebujete pouze červené řepy (přibližně malá řepa na osobu), balkánský sýr, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř, popřípadě citronovou šťávu a rukolu na ozdobení. Je však třeba počítat s dlouhým časem pečení řepy. Ta se musí omýt, pečlivě zabalit do alobalu (můžeme už nyní trochu zakapat olejem) a péct v troubě na 180°C asi hodinu, někdy i více, dokud řepou neprojde snadno špejle. Pak necháme řepu vychladnout, oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka, rozložíme po talíři, osolíme, opepříme, zalijeme trochou oleje a balzamika (citronové šťávy), navrch nadrobíme sýr a ozdobíme rukolou. Tradá a je hotovo ať chutná.