Rigatoni s kuřecím masem a mangovou omáčkou
|Ingredience
- 250 g testovin
- 15 ml olivového oleje
- kostičky ze dvou kuřecích prs
- 1 cibule nakrájená na kolečka
- 1 zelená paprika nakrájená na nudličky
- 3 rozdrcené stroužky česneku
- 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 mango nakrájené na menší kousky
- hrníček smetany
- čajová lžička nastrouhaného parmezánu
- 4 snítky petrželky na ozdobu
- sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
- Do většího hrnce nalejte vodu, lehce ji osolte a přiveďte k varu. Následně do ni vsypte rigatoni a vařte po dobu zhruba osmi minut, než budou těstoviny téměř uvařené. Potom rigatoni zceďte.
- Ve větším kastrólu na středním ohni zahřejte zhruba polovinu olivového oleje. Poté do kastrólu přidejte asi na 10 minut kuřecí kousky a průběžně je míchejte, dokud se nevyvaří veškerá šťáva. Pak plotýnku stáhněte a kastról dejte bokem.
- V druhém kastrólu zahřejte zbývající olivový olej a přidejte k němu cibuli a zelené papriky, následně je vařte, dokud nezměknou. Poté přidejte česnek, zázvor, mango a vše vařte a míchejte asi 5 minut, popřípadě do té doby, než mango nezměkne. Poté do kastrólku přidejte kuřecí maso a zalijte ho smetanou; vařte dalších pět minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Následně spolu smíchejte připravenou omáčku a těstoviny rigatoni, které by měly být uvařené al dente. Poté do omáčky přisypejte parmezán a případně ji dochuťte solí a pepřem. Pokrm na talíři můžete ochutit snítky petržele.
- Doba přípravy: 50 minut