Rosákovy řezy
|KRÉM
½ l mléko
1 kostka máslo
3 balíčky cukr vanilínový
3 polévkové lžíce škrob kukuřičný
5 ks žloutek
NA OZDOBU
1 plátek čokoláda hořká
POLEVA
6 polévkových lžic cukr krupice
5 ks bílek
TĚSTO
1 polévková lžíce kakao hořké
5 ks vejce
6 polévkových lžic mouka polohrubá
6 polévková lžíce cukr krupice
PIŠKOT: Žloutky utřeme do pěny s cukrem, pak po lžicích přidáváme mouku a šleháme do husta. Nakonec přidáme kakao a sníh z 5ti bílků, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
KRÉM: Mléko svaříme s majonézou, máslo, žloutky a van.cukr utřeme do pěny a smícháme s vychladlou kaší. Kkrém natřeme na vychladlý piškot.
SNÍH: 5 bílků a 25 dkg ušleháme v páře, tuhý sníh natřeme na krém a nakonec posypeme natrouhanou čokoládou.
POZOR: Sníh na polevu šleháme v páře, v hrnci či misce, ale voda pod ní nesmí vařit, sníh by se uvařil a žloutky v krému konzervuje cukr.