Krkovice podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Ingredience

    • 2 plátky vepřové krkovice silné 2–3 cm
    • 1 lžíce čerstvé nasekané majoránky nebo 2 lžičky sušené
    • 3 lžíce plnotučné hořčice
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 2 krajíce chleba k podávání
    • pažitka na ozdobení

Postup přípravy

1 Smíchejte majoránku, hořčici, česnek, drcený pepř a sůl. Touto směsí silně potřete maso z jedné strany.

2 Krkovici položte na gril neochucenou stranou a asi 5 minut grilujte – maso by mělo být ze dvou třetin propečené, záleží na žáru.

3 Obraťte maso potřenou stranou na mřížku a nechte ho už jen lehce zatáhnout – trvá to asi 2 minuty.

4 Přesuňte plátky na okraj grilu a nechte je ještě 5 minut dojít – maso krásně zkřehne.

5 Podávejte na krajíci chleba; třeba i posypané nasekanou pažitkou.

Add a Comment