Kuře s bramborami a mrkví
|Ingredience
-
- 4 kuřecí stehna, rozpůlená v kloubu
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g másla, rozpuštěného
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce hořčice (plnotučné či dijonské)
- 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
- 2 snítky rozmarýnu
- 500 g salátových brambor (typ A)
- 3 mrkve, nakrájené na silné plátky
- 1 palice česneku, rozdělená na neoloupané stroužky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy
1 Stehna naložte do marinády z hořčice, másla, vína, tymiánu a rozmarýnu. Nechte aspoň 2 hodiny marinovat.
2 Oloupejte a pokrájejte brambory. Z marinády vyjměte maso a v pekáčku ji smíchejte s bramborami, mrkví, česnekem, citronovou šťávou, solí a 20 minut pečte v troubě vyhřáté na 190 °C. Přidejte maso a pečte ještě 45 minut dozlatova. Podávejte s petrželkou.