Kuře s bramborami a mrkví

Ingredience

    • 4 kuřecí stehna, rozpůlená v kloubu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g másla, rozpuštěného
    • 100 ml bílého vína
    • 2 lžíce hořčice (plnotučné či dijonské)
    • 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 500 g salátových brambor (typ A)
    • 3 mrkve, nakrájené na silné plátky
    • 1 palice česneku, rozdělená na neoloupané stroužky
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy

1 Stehna naložte do marinády z hořčice, másla, vína, tymiánu a rozmarýnu. Nechte aspoň 2 hodiny marinovat.

2 Oloupejte a pokrájejte brambory. Z marinády vyjměte maso a v pekáčku ji smíchejte s bramborami, mrkví, česnekem, citronovou šťávou, solí a 20 minut pečte v troubě vyhřáté na 190 °C. Přidejte maso a pečte ještě 45 minut dozlatova. Podávejte s petrželkou.

Add a Comment