Kuřecí chlebíčky à la salát Caesar
|Ingredience
- 2 kuřecí prsíčka bez kůže, potřená 1 lžičkou slunečnicového oleje
- 2 lžíce zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
- 1 lžíce strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
- střik citronové šťávy
- 1 lžička kaparů, nebo podle chuti víc
- 2 silné krajíce chleba
- 1 malý stroužek česneku, rozpůlený
- 2 srdíčka hlávkového salátu nebo little gem, rozdělená na listy
- sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
1. Rozpalte pánev. Maso osolte a opepřete. Opékejte ho sedm minut z každé strany, aby se důkladně propeklo; potom dejte pánev stranou.
2. Smetanu, lžíci strouhaného parmazánu, šťávu z citronu a nasekané kapary smíchejte se lžící studené vody, osolte a opepřete. Chleby nasucho opečte a potřete je rozkrojeným česnekem, pak česnek prolisujte a vmíchejte do zálivky.
3. Ještě zatepla kuřecí prsa úhlopříčně pokrájejte. Na krajíčky chleba rozdělte salátové listy, na ně položte plátky masa a zakapejte zálivkou. Navrch naaranžujte pár hoblinek parmazánu.