Kuřecí chlebíčky à la salát Caesar

Ingredience

  • 2 kuřecí prsíčka bez kůže, potřená 1 lžičkou slunečnicového oleje
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
  • střik citronové šťávy
  • 1 lžička kaparů, nebo podle chuti víc
  • 2 silné krajíce chleba
  • 1 malý stroužek česneku, rozpůlený
  • 2 srdíčka hlávkového salátu nebo little gem, rozdělená na listy
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Rozpalte pánev. Maso osolte a opepřete. Opékejte ho sedm minut z každé strany, aby se důkladně propeklo; potom dejte pánev stranou.

2. Smetanu, lžíci strouhaného parmazánu, šťávu z citronu a nasekané kapary smíchejte se lžící studené vody, osolte a opepřete. Chleby nasucho opečte a potřete je rozkrojeným česnekem, pak česnek prolisujte a vmíchejte do zálivky.

3. Ještě zatepla kuřecí prsa úhlopříčně pokrájejte. Na krajíčky chleba rozdělte salátové listy, na ně položte plátky masa a zakapejte zálivkou. Navrch naaranžujte pár hoblinek parmazánu.

Add a Comment