Maso v krustě z ovesných vloček
|Ingredience
- 800 g vepřové panenky, kýty nebo vepřové pečeně zbavené kosti a tuku
- 1 lžíce meruňkového džemu
- 50 g strouhanky
- 50 g ovesných vloček
- 3 větvičky tymiánu nebo 1 lžička sušeného
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl na dochucení
Postup přípravy
1. Obalte maso
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a potřete pěkně ze všech stran džemem.
2. Upečte jej
Smíchejte strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalte vepřové. Přemístěte je do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečte asi hodinu, až je maso pěkně propečené; můžete ho podlít trochou vody. Pak je vyjměte z trouby a před podáváním nechte odkryté asi deset minut odpočívat. Pokrájejte.
Podávejte s opečenými bramborami.