Paštička paní domácí
|Suroviny
- kuřecí játra 600 g
- větší cibule 1 ks
- máslo 3 lžíce
- portské víno 100 ml
- smetana 100 ml
- tymián
- mandle 50 g
- rukola na ozdobu
- naložené brusinky
- citron 1 ks
- sůl a pepř 1 špetka
Na másle orestujeme cibuli,přidáme očištěná játra a restujeme.
Přilijeme portské víno a necháme vypařit alkohol,osolíme,opepříme,přidáme rozemnutou hrstičku tymiánu.
Sundáme z tepla a paštiku rozmixujeme, zjemníme smetanou, kterou postupně přiléváme.
Paštiku nalijeme do formy a dáme vychladit do lednice.
Při servírování dáme na talíř pár lístků salátu, na něj porci paštiky,vedle lžíci brusinek a čtvrtku nebo kolečko citronu.