Roládky se sušenými švestkami
|Švestky a povidla dodají zajímavou chuť i vůni.
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 2 hovězí plátky
- trocha sůl a pepř
- pár kousků anglická slanina
- 1 cibule
- 6 sušené švestky
- 1 lžička švestková povidla
- na obalení hladká mouka
- 1 lžíce hladká mouka na zahuštění
- trocha olej
Postup přípravy
- Hovězí plátky naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme. Každý plátek poklademe anglickou slaninou a třemi rozpůlenými švestkami a srolujeme. Zajistíme jehlou nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce. Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.
- Podlijeme vodou, přidáme lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut. Šťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme s dlouhozrnnou rýží.