Roládky se sušenými švestkami

Švestky a povidla dodají zajímavou chuť i vůni. 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 2 hovězí plátky
  • trocha sůl a pepř
  • pár kousků anglická slanina
  • 1 cibule
  • 6 sušené švestky
  • 1 lžička švestková povidla
  • na obalení hladká mouka
  • 1 lžíce hladká mouka na zahuštění
  • trocha olej

Postup přípravy

  1. Hovězí plátky naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme. Každý plátek poklademe anglickou slaninou a třemi rozpůlenými švestkami a srolujeme. Zajistíme jehlou nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce. Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.
  2. Podlijeme vodou, přidáme lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut. Šťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme s dlouhozrnnou rýží.

Add a Comment