Trojbarevné tagliatelle
|Ingredience
-
- 400 g těstovin tagliatelle
- 6 drobně pokrájených rajčat
- 100 g rokety, posekané nahrubo
- ½ malé červené cibulky, pokrájené
- 2 lžíce propláchnutých kaparů
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 250 g ricotty nebo podobného čerstvého sýra
- sůl a pepř
Postup přípravy
1. Tagliatelle ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, tedy pevné na skus. Obvykle to trvá okolo osmi minut. Mezitím smíchejte rajčata, roketu, cibuli a kapary.
2. Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Přilijte olej, zamíchejte, aby se leskly, a poté přidejte rajčatovou směs. Pokud těstoviny chcete podávat studené, nechte je nejdřív zchladnout pod proudem studené vody z kohoutku a poté přidejte olej a rajčatovou směs. Dobře osolte, opepřete, přidejte sýr a jemně promíchejte.