Trojbarevné tagliatelle

Ingredience

    • 400 g těstovin tagliatelle
    • 6 drobně pokrájených rajčat
    • 100 g rokety, posekané nahrubo
    • ½ malé červené cibulky, pokrájené
    • 2 lžíce propláchnutých kaparů
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 250 g ricotty nebo podobného čerstvého sýra
    • sůl a pepř

Postup přípravy

1.  Tagliatelle ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, tedy pevné na skus. Obvykle to trvá okolo osmi minut. Mezitím smíchejte rajčata, roketu, cibuli a kapary.

2.  Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Přilijte olej, zamíchejte, aby se leskly, a poté přidejte rajčatovou směs. Pokud těstoviny chcete podávat studené, nechte je nejdřív zchladnout pod proudem studené vody z kohoutku a poté přidejte olej a rajčatovou směs. Dobře osolte, opepřete, přidejte sýr a jemně promíchejte.

Add a Comment