Vepřové řízky v oříškovém kabátě

Ingredience

    • 4 tenké vepřové řízky, každý o asi 100 g
    • 3–4 lžíce mouky na obalování
    • 1 důkladně rozmíchané vejce
    • 80 g strouhanky
    • 3 lžíce nasekaných opražených lískových oříšků
    • 1 lžičku sušeného tymiánu
    • kůru z jednoho citronu
    • 4 lžíce olivového či slunečnicového oleje
    • sůl a pepř
    • oříšek másla
  • K podávání:
    • zelený salát
    • 4 skrojky citronu

Postup přípravy

1. Naklepejte řízky tak, aby byly vysoké jen asi tři milimetry. Suroviny na obalování dejte do tří  misek. Do strouhanky zamíchejte tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuťte pepřem a solí.

2. Řízky obalte (přebytečnou mouku i strouhanku oklepejte) a položte na talíř nebo prkénko.

3. V pánvi rozpalte olej a řízky smažte tak dvě minuty po každé straně,  dokud nezhnědnou a nebudou pevné a křupavé. Na závěr smažení přidejte trochu másla. Hotové řízky vkládejte do předehřáté trouby, aby nevystydly, než osmažíte ty zbývající. Podávejte se zeleným salátem a skrojky citronu.

Add a Comment