DOMÁCÍ VEPŘOVKA

INGREDIENCE

  • 1 kg hodně libového bůčku s kůží, nebo bůček na půl s pleckem, 
  • 1,9 dkg rychlosoli, nebo-li pragandy !!! POZOR to jsou necelá 2 dkg!!!

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5×1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.

1376531_654148674705834_7204906747607998046_n

 

Add a Comment