OŘECHOVÉ ŘEZY S BROSKVOVÝM KRÉMEM

INGREDIENCE

  • NA KORPUS:
  • 5 vajec,
  • 4 lžíce krupicového cukru,
  • 2 lžíce vroucí vody,
  • 2 lžíce oleje,
  • 2 lžíce najemno pomletých vlašských ořechů,
  • 5 lžic polohrubé mouky,
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva,
  • 200 g meruňkové marmelády ,
  • NA KRÉM:
  • 1 velká plechovka (900 g) broskvového kompotu,
  • 500 ml mléka,
  • 3 sáčky Zlatý klas (sypký přípravek na krémy, podobný pudinku, jen je tužší… k mání např. v Kaufladu tam, kde jsou pudinkové prášky),
  • 1 vanilkový cukr Dr.Oetker,
  • 250 ml šťávy z kompotu,
  • 3 lžíce krupicového cukru,
  • 250 g másla,
  • 3 lžíce moučkového cukru,
  • 2 kelímky 40% šlehačky,
  • 2 lžíce rumu,

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně přidáme vodu a olej a mícháme do husté pěny. Mouku s kypřícím práškem proženeme sítkem, přidáme pomleté ořechy a vše důkladně promícháme. Tuto směs pak opatrně stěrkou vmícháme do ušlehané vaječné směsi. Velký plech se zvýšeným okrajem vystříkáme olejem ve spreji, aby nám neklouzal pečící papír, kterým plech vysteleme. Těsto přemístíme na papír a stěrkou uhladíme. Pečeme v troubě na 180st. cca 15 minut. Necháme trochu vychladnout a potřeme meruňkovou marmeládou. Pokud je příliš tuhá, naředíme ji rumem nebo šťávou z kompotu.

Z mléka, šťávy z kompotu, krupicového cukru a Zlatých klasů uvaříme hustý pudink. Necháme chvilku provařit a pak hrnec umístíme do nádoby se studenou vodou a občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo vymícháme s moučkovým cukrem a rumem do bílé pěny. Do této pak po částech dáváme chladný pudink a společně vyšleháme do hladkého krému. Okapané broskve překrájíme na drobné kostičky a zlehka vmícháme do krému. Ten stěrkou naneseme na upečený a marmeládou potřený korpus. Hezky uhladíme dortovým nožem nebo cukrářskou kartou. Šlehačky vyšleháme dotuha a naneseme na krém. Dozdobíme podle fantasie.

12493822_889102867877079_1788816785152430832_o

 

Add a Comment