MANDARINKOVÝ KOLÁČ
|INGREDIENCE
- TĚSTO:
- 4 vejce,
- 220 g moučkového cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- 80 ml oleje,
- 130 ml minerálky,
- 300 g polohrubé mouky,
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 50 g mletých mandlí,
- NÁPLŇ:
- 600 g mandarinkového kompotu (může být i víc),
- 250 ml smetany ke šleháni,
- 300 ml kysané smetany,
- 2 sáčky vanilkového cukru,
- 50 g mandlových lupínků,
- 1 skořicový cukr,
POSTUP PŘÍPRAVY
Smetanu ušleháme s cukry a vmícháme kysanou smetanu. Mandlové lupínky opražíme. Na upečený (prochladlý) koláč nandáme mandarinky, rozetřeme smetanu, pokládáme kousky mandarinek, posypeme praženými mandlemi a skořicovým cukrem.