ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S HRUŠKAMI

INGREDIENCE

  • TĚSTO:
  • 400 g hladké mouky,
  • 1 prášek do pečiva,
  • 25 g kakaa,
  • 160 g cukr moučka,
  • 4 vejce,
  • 200 ml oleje,
  • 200 ml vody,
  • KRÉM:
  • 400 g zakysané smetany,
  • 250 g tvarohu,
  • 250 ml ke šlehání,
  • 1 PL citronové šťávy,
  • 80 g cukr moučka,
  • 4 želatinové plátky,
  • hruškový kompot,
  • kousek čokolády,

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Promíchat sypké suroviny, přidat vejce, olej a vodu a dobře vymíchat hladké těsto. Upéct na 180°C asi 20 minut. Vychladlé poklást okapanými hruškami a zalít krémem.
Krém: vyšlehat zakysané smetany, tvaroh, citronovou šťávu a cukr, jemně vmíchat ušlehanou šlehačku a želatinové plátky, rozpuštěné dle návodu na sáčku. Krém urovnat na hrušky a ihned pocákat rozpuštěnou čokoládou, naředěnou troškou tekuté šlehačky. Vidličkou promíchat, potřepáním srovnat a nechat ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.

 

Add a Comment