ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S HRUŠKAMI
|INGREDIENCE
- TĚSTO:
- 400 g hladké mouky,
- 1 prášek do pečiva,
- 25 g kakaa,
- 160 g cukr moučka,
- 4 vejce,
- 200 ml oleje,
- 200 ml vody,
- KRÉM:
- 400 g zakysané smetany,
- 250 g tvarohu,
- 250 ml ke šlehání,
- 1 PL citronové šťávy,
- 80 g cukr moučka,
- 4 želatinové plátky,
- hruškový kompot,
- kousek čokolády,
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus: Promíchat sypké suroviny, přidat vejce, olej a vodu a dobře vymíchat hladké těsto. Upéct na 180°C asi 20 minut. Vychladlé poklást okapanými hruškami a zalít krémem.
Krém: vyšlehat zakysané smetany, tvaroh, citronovou šťávu a cukr, jemně vmíchat ušlehanou šlehačku a želatinové plátky, rozpuštěné dle návodu na sáčku. Krém urovnat na hrušky a ihned pocákat rozpuštěnou čokoládou, naředěnou troškou tekuté šlehačky. Vidličkou promíchat, potřepáním srovnat a nechat ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.