KUŘECÍ ROLKY SE ŠPENÁTEM A SÝREM
|INGREDIENCE
- 4 ks Kuřecí prsa ( stehenní řízky),
- špenát listový čerstvý / mrazený,
- 1 stroužek česneku,
- 1 cibule větší,
- sůl,
- 4 plátky šunka drůbeží,
- sýr uzený,
- sýr Philadelphia – viz. poznámky,
- 1/4 lžičky papriky mleté,
- 2 lžíce mouka hladká,
- olivový olej,
- máslo,
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuřecí maso si očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a jemně opepříme. Čerstvý špenát propláchneme a osušíme. Mrazený rozmrazíme a zbavíme přebytečné tekutiny. Na oleji si rozehřejeme olivový olej (lžičku), přidáme na jemno pokrájený česnek, rozvoníme jen, vložíme špenát a jen zlehka orestujeme. Osolíme. Oloupeme si cibuli a pokrájíme jí na jemno. Na připravené maso položíme plátky šunky, sýra a poklademe je vychladlým špenátem. Plátky zavineme a zajistíme nití, jehlami. V kastrole si rozehřejeme olivový olej a máslo (po lžíci) a vsypeme cibuli. Tu restujeme do zlatova. Poté přidáme rolky a ze všech stran je orestujeme. Pod maso přisypeme papriku, promíchneme a ihned zalijeme vroucí vodou (do 2/3 výšky masa), aby nám paprika přepálením nezhořkla. Trošku osolíme a necháme 15 min. pod pokličkou dusit. Poté zahustíme světlou jíškou (nebo moukou rozmíchanou ve vodě)a necháme ještě 10 min. pod pokličkou probublávat – občas promícháme. Vyjmeme maso, zbavíme nití /jehel, a uložíme do tepla. Omáčku přepasírujeme přes hustý cedník, dochutíme dle potřeby solí, necháme 5 min. pomalu táhnout a poté vmícháme 3 lžíce sýru Philadelphie. Nakonec omáčku okořeníme čerstvě namletým barevným pepřem. Vložíme maso a necháme jej prohřát.
Jako příloha se hodí rýže i brambory.
Při podávání přidejte na každou porci sýru Philadelphie.