KUŘE KUNG-PAO

INGREDIENCE

  • 1/2kg kuřecích prsou,
  • 3 lžíce bílého vína,
  • 3 lžíce sójové omáčky,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • 2 lžíce solamylu rozpuštěného ve 2 lžících vody,
  • 1 lžička octa,
  • 2 lžičky třtinového cukru,
  • 4 jarní cibulky,
  • 1 stroužek česneku,
  • 100g nesolených arašídů, 

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si připravíme marinádu tak, že smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci rozpuštěného solamylu. Do této marinády naložíme na kousky nakrájená kuřecí prsa tak, aby v ní byly všechny kousky pěkně obaleny. Přiklopíme a dáme alespoň na půl hodiny odpočinout do ledničky. Mezitím si uděláme omáčku: V malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej, solamyl. Přidáme ocet a cukr a poté vmícháme nakrájené cibulky, rozmělněný česnek a arašídy. Marinované kuřecí kousky zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, pak přidáme omáčku. Necháme zhoustnout. Podáváme s rýží.

 

20161112_175404

Add a Comment