KUŘE S BROSKVEMI
|INGREDIENCE
- 500 g kuřecího masa ,
- 2 lžičky soli,
- půl lžičky bílého pepře ,
- 2 lžíce oleje,
- 2 cibule ,
- 4 lžíce oleje,
- 1 velkou konzervu broskvového kompotu ,
- 1 velká zelená paprika,
- 2 lžíce sojové omáčky ,
POSTUP PŘÍPRAVY
Pokud máme kuřecí maso s kostmi, vykostíme je a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme je, opepříme bílým pepřem a orestujeme na rozpáleném oleji asi dvě minuty. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli a restujeme, až je cibule mírně křupavá. Do nálevu z broskvového kompotu přidáme kečup, sojovou omáčku a doplníme vodou do celkového množství 4 dl. Tímto nálevem zalijeme kuřecí maso, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme asi 20 minut. Mezitím si nakrájíme na menší kostičky zelenou papriku a na plátky nakrájíme i šest půlek broskví. Broskve i papriku přidáme k masu, jemně zamícháme, abychom plátky broskví nepoškodili a opět přiklopíme a ještě deset minut dusíme. Podáváme samozřejmě rýží. Jde o slavnostnější, ale lehké jídlo. Na rozdíl od předcházejících předpisů tato dávka pro čtyři osoby bohatě stačí díky broskvím, které se přidávají k masu a vytvoří spolu s ním lahodnou směs.