HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ S RÝŽI
|INGREDIENCE
- 4 až 5 plátků hovězího libového masa,
- 2 cibule,
- plnotučná hořčice,
- sůl, pepř, 5 ks hřebíčku, 5 ks nového koření, 5 ks kuličkového pepře,
- 1 masox,
- 1- 2 lžíce hladké mouky,
- olej,
POSTUP PŘÍPRAVY
Hovězí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. V hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova a položíme na ní hovězí plátky a z obou stran rychle opečeme, ať se maso zatáhne a ponechá si svoji šťávu uvnitř. Zalijeme teplou vodou, přidáme koření, masox a necháme dusit asi hodinu (občas podle potřeby podléváme teplou vodou ). Na konec si dáme do hrníčku trochu studené vody, přidáme mouku a důkladně zamícháme a tím zahustíme omáčku. Chvilku povaříme. Nakonec dochutíme solí, jestli je potřeba.
Podáváme s rýží.