PEČENÉ ČESNEKOVÉ BRAMBORY S PARMAZÁNEM
|INGREDIENCE
- brambory,
- olivový olej,
- česnekový prášek,
- sůl,
-
koření na pečené brambory,
-
strouhaný parmezán,
-
čerstvá petrželka,
- DIP:
-
zakysaná smetana,
- niva,
POSTUP PŘÍPRAVY
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Ve velké misce je promícháme s olivovým olejem, solí, česnekovým práškem, parmezánem a kořením. Každý měsíček uložíme na plech tak, aby se jeden druhého nedotýkal. Vrch můžeme ještě posypat parmazánem. Pečeme do zlata a na konci brambory posypeme nasekanou petrželkou.
DIP:
Nivu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zakysanou smetanu a důkladně vymícháme do hladka. Dobrou chuť!