BLESKOVÁ SMĚS NA TOPINKY S KUŘECÍM MASEM

Na 2 porce potřebujete: 4 plátky chleba, plechovku krájených loupaných rajčat (350 g), 50 g prosciutta, 100 g čedaru, 1 kuřecí prso, 2 stroužky česneku, půl lilku, červenou cibuli, 2 kořenové petržele, olivový olej, 100 ml zakysané smetany, hrubozrnnou sůl, pepř, tymián, drcený kmín

Troubu rozpalte na 190 stupňů Celsia.

Petržel očistěte, oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky, které rozprostřete po plechu s pečicím papírem. Potřete je olivovým oleje a posypejte hrubou solí.

Plech s petrželí přesuňte do trouby a můžete se vrhnout na směs na topinky! Začněte tím, že v pánvi rozehřejte olej a kuřecí prso nakrájíte na malé kousky.

Kousky kuřecích prsou osolte, opepřete a hoďte do pánve, aby se zatáhly. K nim můžete položit i snítku tymiánu. Mezitím cibuli nakrájejte nadrobno, lilek na kostičky a česnek na plátky.

Do pánve přidejte cibuli, lilek a nechte je změknout.

Snítku tymiánu ze směsi odstraňte, zato do pánve nalejte rajčata a nezapomeňte ani na česnek, kmín, pepř a sůl. Směs by se teď měla pořádně prohřát.

Vyndejte z trouby plech s petrželí a každý plátek obraťte, aby se propekl i z druhé strany. Na plechu si také utvořte místo pro 4 plátky pečiva, které na něj položte.

Na každý z plátků chleba rozdělte topinkovou směs, přeložte ji plátkem prosciutta, přidejte snítku tymiánu (vypadá efektně, případně ji nahraďte sekaným tymiánem) a nakonec i čedar. Topinky teď ještě nechte pár minut v troubě dopéct.

A může se podávat! Nejdřív si pochutnejte na topinkách a pak třeba u televize „dojeďte“ křupavou petržel namáčenou v zakysané smetaně.

Add a Comment