Bleskový hroznový koláč

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 vejce
  • 150 g cukr pískový
  • 100 g tvaroh
  • 2 lžíce mléko
  • 150 g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g víno hroznové
  • Náplň:
  • 2 vaničky tvaroh
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • dle chuti cukr krupice
  • 2 balení želatina
  • Ostatní:
  • 1 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce máslo

Postup přípravy

  1. V míse utřeme pomocí metly žloutky s cukrem‚ tvarohem a mlékem do pěny. Pak postupně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem‚ až vznikne hladká hmota.
  2. V jiné míse ušleháme z vaječných bílků pomocí metly nebo elektrického šlehače tuhý sníh‚ který po částech zlehka vmícháme do připraveného těsta.
  3. Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a povrch uhladíme.
  4. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme přibližně 20 minut. Upečený moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukrem a tuto hmotu rozetřeme po celém povrchu vychladlého koláče.
  5. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a osladíme ji. Do tvarohové hmoty na koláči vmáčkneme v kruzích kuličky vína‚ zalijeme je želatinou a necháme ztuhnout.

 

Add a Comment