ČOKOLÁDOVÉ SOUFFLÉ (Suflé)

Ingredience

  • 00g čokolády (já použila z Lidlu 74%
  • 100g másla rozpustit ve vodní lázni
  • 3 celá vejce
  • 100g cukru vyšlehat do pěny
  • 50g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa smíchat v misce

Postup přípravy

– Do vyšlehané pěny postupně přidat rozpuštěnou čokoládu s máslem a mouku s kakaem.
– Vzniklé těsto nalít do máslem vymazaných a moukou vysypaných mističek (mohou být i hrnečky) cca 2 cm pod okraj.
– Pečeme v předehřáté troubě na 200C 10 -15 minut (je nutné to zkoušet špejlí, záleží na velikosti formičky….). Opravdu je nutná ostražitost, protože správné „suflé“ zůstane uvnitř tekuté.
– Po upečení opatrně ořízneme okraj a překlopíme na talířek, nebo můžeme konzumovat přímo z formičky.

Add a Comment