Celerová remuláda v šunkových kornoutcích

Ingredience

  • 1⁄2 celeru (asi 250 g), oloupaného
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kaparů, opláchnutých a osušených
  • 1–2 lžíce smetanového křenu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 6 plátků vařené šunky či moravského uzeného
  • hrst rukoly nebo polníčku

Postup přípravy

1 Celer nastrouhejte nahrubo a ihned dejte do 300 ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl.

2 Sceďte, nechte dobře okapat a promíchejte s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a osolte a opepřete.

3 Na plátky šunky rozdělte připravenou remuládu, přidejte pár zelených lístků a zarolujte do kornoutku nebo jinak hezky upravte na talíř. Dejte vychladit až do doby podávání. Servírujte s topinkou.

Add a Comment