Celerová remuláda v šunkových kornoutcích
|Ingredience
- 1⁄2 celeru (asi 250 g), oloupaného
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce kaparů, opláchnutých a osušených
- 1–2 lžíce smetanového křenu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 6 plátků vařené šunky či moravského uzeného
- hrst rukoly nebo polníčku
Postup přípravy
1 Celer nastrouhejte nahrubo a ihned dejte do 300 ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl.
2 Sceďte, nechte dobře okapat a promíchejte s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a osolte a opepřete.
3 Na plátky šunky rozdělte připravenou remuládu, přidejte pár zelených lístků a zarolujte do kornoutku nebo jinak hezky upravte na talíř. Dejte vychladit až do doby podávání. Servírujte s topinkou.