Krkovice na šalotkách
|Ingredience
-
- 1,5 kg vepřové krkovice
- 2 lžíce medu
- 6 lžic světlého piva + trocha navíc
- sůl
- hrubě mletý barevný pepř
- 300 g šalotek, oloupaných
Postup přípravy
1 Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte pivo, med a sůl. Krkovici očistěte a dejte do pekáčku. Přelijte ji marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nakonec krkovici posypte barevným pepřem.
2 Dejte do trouby a pečte zhruba 2,5–3 hodiny, aby bylo maso zlaté a propečené; průběžně ho kontrolujte, případně přelijte pivem. Na poslední hodinu přisypte k masu šalotky.
3 Maso vyjměte a šalotky vyberte děrovanou naběračkou. Maso podávejte nakrájené na plátky se šalotkami a šťávu hostům nabídněte z omáčníku.