Krkovice na šalotkách

Ingredience

    • 1,5 kg vepřové krkovice
    • 2 lžíce medu
    • 6 lžic světlého piva + trocha navíc
    • sůl
    • hrubě mletý barevný pepř
    • 300 g šalotek, oloupaných

Postup přípravy

1 Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte pivo, med a sůl. Krkovici očistěte a dejte do pekáčku. Přelijte ji marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nakonec krkovici posypte barevným pepřem.

2 Dejte do trouby a pečte zhruba 2,5–3 hodiny, aby bylo maso zlaté a propečené; průběžně ho kontrolujte, případně přelijte pivem. Na poslední hodinu přisypte k masu šalotky.

3 Maso vyjměte a šalotky vyberte děrovanou naběračkou. Maso podávejte nakrájené na plátky se šalotkami a šťávu hostům nabídněte z omáčníku.

Add a Comment