Voňavé pečené kuře

Ingredience

    • 1 velké kuře, asi o váze 1,8 kg
    • 2 citrony, rozpůlené
    • 2 paličky česneku, podélně přepůlené + 2 stroužky česneku, prolisované
    • 50 g změklého másla
    • sůl
    • 2 lžičky oblíbené směsi koření (doporučujeme například Arabskou směs)
    • 1 lžička sladké papriky
    • 200 g řeckého jogurtu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Vložte půlku citronu a půlku paličky česneku do kuřete a dejte ho na pekáč. Smíchejte máslo s prolisovaným česnekem a solí a kuře tím potřete. (Tento krok si můžete připravit den dopředu.)

Dejte zbývající česnek do pekáče a kuře hodinu za občasného podlévání pečte. Koření smíchejte s jogurtem a osolte ho. Směsí nyní potřete kuře, přelijte ho vypečenou šťávou a do pekáče přidejte zbývající citron. Pečte ještě dalších 20 minut. Přendejte kuře z pekáče na prkénko, překryjte ho alobalem a nechte asi 10 minut odpočívat. Podávejte teplé nebo studené.

Add a Comment