Krkovice podle Magdaleny Dobromily Rettigové
|Ingredience
-
- 2 plátky vepřové krkovice silné 2–3 cm
- 1 lžíce čerstvé nasekané majoránky nebo 2 lžičky sušené
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 2 stroužky česneku, drceného
- sůl a čerstvě drcený pepř
- 2 krajíce chleba k podávání
- pažitka na ozdobení
Postup přípravy
1 Smíchejte majoránku, hořčici, česnek, drcený pepř a sůl. Touto směsí silně potřete maso z jedné strany.
2 Krkovici položte na gril neochucenou stranou a asi 5 minut grilujte – maso by mělo být ze dvou třetin propečené, záleží na žáru.
3 Obraťte maso potřenou stranou na mřížku a nechte ho už jen lehce zatáhnout – trvá to asi 2 minuty.
4 Přesuňte plátky na okraj grilu a nechte je ještě 5 minut dojít – maso krásně zkřehne.
5 Podávejte na krajíci chleba; třeba i posypané nasekanou pažitkou.