Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

Ingredience

  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 3 lžíce dýňových semínek, rozemletých
  • estragon, tymián a snítka rozmarýnu
  • špetka muškátového oříšku, sůl
  • 1 stroužek česneku, rozmáčknutý
  • dobrý olivový olej a olej na opékání
  • mrkvový salát k podávání
  • CELEROVÉ PYRÉ
    • 750 g celeru
    • 2 střední brambory
    • 3 lžíce másla
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • muškátový oříšek
    • sůl

Postup přípravy

1 Kuřecí řízky shora několikrát nařízněte, osolte, posypte estragonem a tymiánem, pokapejte olivovým olejem a nechte asi 2 hodiny odležet.

2 Mezitím připravte celerové pyré. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, osolte, zalijte vodou, uvařte doměkka a slijte. Přidejte máslo a ponorným mixérem zeleninu vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu, znovu prošlehejte a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pyré musí být nadýchané.

3 Odleželé maso okořeňte muškátovým oříškem a obalte v dýňových semínkách. Semínka na maso dobře přitlačte. Do rozehřáté pánve dejte asi 2 lžíce oleje, česnek, rozmarýn a pak prsíčka, opékejte po každé straně 5 minut. Podávejte s kopečkem mrkvového salátu a s pyré.

Add a Comment