Rigatoni s kuřecím masem a mangovou omáčkou

Ingredience

  • 250 g testovin
  • 15 ml olivového oleje
  • kostičky ze dvou kuřecích prs
  • 1 cibule nakrájená na kolečka
  • 1 zelená paprika nakrájená na nudličky
  • 3 rozdrcené stroužky česneku
  • 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 mango nakrájené na menší kousky
  • hrníček smetany
  • čajová lžička nastrouhaného parmezánu
  • 4 snítky petrželky na ozdobu
  • sůl a pepř na dochucení

 

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce nalejte vodu, lehce ji osolte a přiveďte k varu. Následně do ni vsypte rigatoni a vařte po dobu zhruba osmi minut, než budou těstoviny téměř uvařené. Potom rigatoni zceďte.
  2. Ve větším kastrólu na středním ohni zahřejte zhruba polovinu olivového oleje. Poté do kastrólu přidejte asi na 10 minut kuřecí kousky a průběžně je míchejte, dokud se nevyvaří veškerá šťáva. Pak plotýnku stáhněte a kastról dejte bokem.
  3. V druhém kastrólu zahřejte zbývající olivový olej a přidejte k němu cibuli a zelené papriky, následně je vařte, dokud nezměknou. Poté přidejte česnek, zázvor, mango a vše vařte a míchejte asi 5 minut, popřípadě do té doby, než mango nezměkne. Poté do kastrólku přidejte kuřecí maso a zalijte ho smetanou; vařte dalších pět minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Následně spolu smíchejte připravenou omáčku a těstoviny rigatoni, které by měly být uvařené al dente. Poté do omáčky přisypejte parmezán a případně ji dochuťte solí a pepřem. Pokrm na talíři můžete ochutit snítky petržele.
  • Doba přípravy: 50 minut

Add a Comment