Thajský salát s pečeným kuřecím masem

Ingredience

  • 4 kuřecí prsíčka, každé o váze 150 g
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1/2 středně velké, nejlépe skleníkové okurky, podélně rozpůlené a nakrájené na jemné plátky
  • malou cibuli, nejlépe červenou, nakrájenou na jemné plátky
  • 140 g fazolových nebo sójových klíčků
  • hrst lístků koriandru  (lze nahradit petrželkou)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžíci limetkové nebo citronové šťávy

Na zálivku:

  • 5 lžic arašídového másla
  • 3 lžíce citronové   nebo limetkové šťávy
  • 1–2 lžíce thajské kari pasty  (k dostání v Tescu, Carrefouru  a v obchodech  s kořením)

Postup přípravy

1. Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.

2. Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou. Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.

3. Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti.

Add a Comment