Salát ze zelených jablek

Ingredience

  • 2 malé cibulky, nejlépe šalotky, nakrájené na jemné plátky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 5 pevných kyselejších jablek, rozčtvrcených a nakrájených na tenké plátky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 6 cherry rajčátek, nakrájených na klínky
  • 2 lžíce nasucho opražených burských oříšků, nadrcených
  • hrst listů koriandru, nasekaných

Na zálivku

  • 1 najemno nasekaný stroužek česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička, bez semínek a nasekaná najemno
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • šťáva ze 2 limetek
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Plátky jablek promíchejte v míse s limetkovou šťávou; díky tomu nezhnědnou. Na zálivku rozmixujte česnek, chilli papričku a cukr, aby vznikla hustší kašička. Přimíchejte do ní rybí omáčku i limetkovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.
2. V pánvi na oleji smažte asi pět minut cibuli, aby byla křupavá a zlatohnědá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.
3. K jablkům přimíchejte rajčata a zálivku. Rozdělte na talíře a posypte oříšky, opraženou cibulkou i koriandrem.

Add a Comment