VĚPROVÁ PLEC – INSPIRACE ITALSKÁ

INGREDIENCE

  • 1000 g vepřové plece,
  • 2 střední cibule (cca 200 g),
  • 5 stroužků česneku,
  • loupaná konzervovaná rajčata (425 ml),
  • 5 polévkových lžic rajčatového protlaku,
  • 8 ks žampionů (cca 130 g),
  • 6 polévkových lžic slunečnicového nebo olivového oleje,
  • 1 – 2 čajové lžičky soli,
  • 1 čajová lžička pepře,
  • 1 kávová lžička kmínu,
  • 2 čajové lžičky cukru,
  • bazalka (hrst čerstvé nebo 2 – 3 čajové lžičky sušené),
  • oregano (hrst čerstvého nebo 2 – 3 čajové lžičky sušeného),
  • tymián (pár snítek čerstvého nebo 1 čajovou lžičku sušeného,
  • parmazán,

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji orestovat cibuli do zezlátnutí, přidat maso, krátce zprudka osmahnout. Bez zakrytí 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Přidat čenek, vmíchat sůl, pepř, kmín a bylinky. Přidat rajčatový protlak, celý obsah konzervy s rajčaty a cukr. Vlit 200 ml vody z propláchnuté konzervy. Zakryté  dusit 15 minut, přidat žampiony, dále dusit cca 10 minut doměkka. Na talíři posypat parmazánem.

Add a Comment