VEPŘOVÁ PANENKA, BRAMOBROVÉ PYRÉ S PEČENÝM ČESNEKEM, PEČENOU PAPRIKOU A HOŘČIČNO VINNÁ OMÁČKA, KARAMELIZOVANÁ CIBULE

INGREDIENCE

  • 5 vepřová panenka,
  • brambory,
  • 3 červené cibule,
  • 1 červená paprika,
  • hlavička česneku,
  • sůl,
  • sečuánský pepř,
  • 100 ml bílého vína,
  • lžíce hořčice,
  • kousek másla a mouka na jíšku,

POSTUP PŘÍPRAVY

Z brambor uděláme klasickou kaši. Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme spolu s cukrem zkaramelizovat. Po chvilce zakápneme balsamikem a provaříme. Maso si předem osolíme, opepříme, zakápneme olejem, necháme odležet minimálně 2 hodiny a pak zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran. Zabalíme do alobalu a dopečeme 10 minut v troubě na 200°C
Česnek neloupeme, papriku jen rozkrojíme a vyjmeme semínka, pokapeme olejem a upečeme do zlatava. Do bramborové kaše pak horký česnek vymačkáme a papriku nakrájíme na kostičky. Panenku pak servírujeme na kaši a na cibulku. Omáčka: Do pánve kde jsme restovali panenku, přidáme oříšek másla a trochu mouky na jíšku. Zalijeme vínem, vodou a provaříme. Zredukujeme na minimum a dochutíme solí, pepřema hořčicí.

Add a Comment