TVAROHOVÝ TUNEL S BANÁNEM

INGREDIENCE

  • 4 vejce,
  • 4 lžíce cukru moučka,
  • 4 lžíce polohrubý mouky,
  • 2 lžíce kakaa,
  • strouhaná čokoláda,
  • NÁPLŇ:
  • 13 dkg změklého másla.
  • 13 dkg cukru moučka,
  • 50 dkg tvarohu ve vaničce,
  • 2 banány,

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: 4 vejce a 4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny, vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády. Na plechu s pečícím papírem upečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. ……..Náplň: 13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme, přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce a vyšleháme hladký krém. …Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme. Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryla pečícím papírem a zatížila prkénkem. Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou…..Vypadá to dobře a není to žádná věda. A s tvarohovým krémem je to dobrotka.

20160719_185831 20160719_185844

Add a Comment