BÁBOVKA ALBERT

INGREDIENCE

  • 3 vejce,
  • 150 g cukru krupice.
  • 60 ml oleje,
  • 100 ml mléka,
  • 300 g polohrubé mouky,
  • 2 lžíce kakaa,
  • 1 prášek do pečiva
  • NÁPLŇ:
  • 500 g měkkého tvarohu.
  • 2 žloutky,
  • 4 lžíce moučkového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 1 vanilkový puding,
  • 100-150 ml mléka,

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh rozmícháme vidličkou se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem. Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny. Přidáme olej, mléko a vařečkou promícháme. Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme trochu těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjeme další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjeme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí

20161104_183958 14918826_10205764994563704_4261676161987793312_o

Add a Comment