BÁBOVKA ALBERT
|INGREDIENCE
- 3 vejce,
- 150 g cukru krupice.
- 60 ml oleje,
- 100 ml mléka,
- 300 g polohrubé mouky,
- 2 lžíce kakaa,
- 1 prášek do pečiva
- NÁPLŇ:
- 500 g měkkého tvarohu.
- 2 žloutky,
- 4 lžíce moučkového cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 vanilkový puding,
- 100-150 ml mléka,
POSTUP PŘÍPRAVY
Tvaroh rozmícháme vidličkou se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem. Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny. Přidáme olej, mléko a vařečkou promícháme. Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme trochu těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjeme další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjeme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí