HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ S RÝŽI

INGREDIENCE

  •  4 až 5 plátků hovězího libového masa,
  • 2 cibule,
  • plnotučná hořčice,
  • sůl, pepř, 5 ks hřebíčku, 5 ks nového koření, 5 ks kuličkového pepře,
  • 1 masox,
  • 1- 2 lžíce hladké mouky,
  • olej,

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovězí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. V hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova a položíme na ní hovězí plátky a z obou stran rychle opečeme, ať se maso zatáhne a ponechá si svoji šťávu uvnitř. Zalijeme teplou vodou, přidáme koření, masox a necháme dusit asi hodinu (občas podle potřeby podléváme teplou vodou ). Na konec si dáme do hrníčku trochu studené vody, přidáme mouku a důkladně zamícháme a tím zahustíme omáčku. Chvilku povaříme. Nakonec dochutíme solí, jestli je potřeba.

Podáváme s rýží.

20170101_120339

Add a Comment