Ingredience
- 4 vejce
- 200 g cukr moučka
- 200 g hladká mouka
- 1 sáček kypřící prášek
- 100 ml olej
- 1 l mléko
- 2 sáčky vanilkový pudink
- 3 kelímky zakysaná smetana
- skořice na posypání
Postup přípravy
- Vejce s moučkovým cukrem rozšleháme, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a olej. Mezitím z litru mléka uvaříme puding, podle chuti můžeme osladit.
- Těsto nalijeme na plech, přelijeme horkým pudingem a dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C na 20 – 25minut. Těsto se nám zvedne a prostoupí pudingem tak, že vytvoří hrbolky.
- Po vyndání z trouby necháme vychladnout, přelijeme zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.