Těstoviny s kuřecím masem a lehkou citrónovou omáčkou
Milan |
25.10.2015 |
Nevyzkoušené |
Ingredience
- 250 g těstovin penne či rotelle
- 250 g smetany
- 3 půlky kuřecích prs
- 1 ks citrónu rozkrájeného na půlky
- sušený česnek
- čerstvě namletý černý pepř
- asi 450 ml kuřecího vývaru
- 60 ml čerstvé citrónové šťávy
- špetka citrónové kůry
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 175 °C. Poté si vemte pečící mísu či pekáč, zlehka ho vymažte a položte do něj kuřecí prsa. Na ně z obou stran vymačkejte šťávu z citrónů a obě strany rovněž okořeňte sušeným česnekem a pepřem. Kuře poté pečte zhruba 40 minut, nebo do doby, než se šťáva vypeče a kuře nebude uvnitř růžové.
- Mezitím si vezměte větší pánev, nalijte do ní kuřecí vývar a vsypte půlku čajové lžičky sušeného česneku a čtvrtinu lžičky černého pepře. Poté směs přiveďte k varu a následně vlijte citrónovou šťávu a uvařené těstoviny. Vše vařte na mírném ohni, čas od času promíchejte a to až do doby, než se všechna voda absorbuje, tedy zhruba 25 minut.
- Upečená kuřecí prsa poté nakrájejte na kostičky a smíchejte je s těstovinami. Následně k tomu přilejte smetanu a přisypte citrónovou kůru. Vše vařte za stálého míchání po dobu zhruba pěti minut. Poté kastról sundejte z plotny a nechte ho ještě asi pět minut odstát. Před podáváním těstoviny důkladně promíchejte.